Kolm käitumisstrateegiat, mis võivad sinu karjääri lammutada

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas.
Edukas. Foto: SCANPIX

Arvamusi edukusest on mitu, kuid leidub lihtsaid viise ka selle hävitamiseks.

On palju edukaid äriomanikke, kes suudavad luua nii hästi toimiva firma kui ka tööatmosfääri, vahendab Business Insider. Siiski leidub ka neid, kel pole loomu poolest eriti häid juhtimisvõtteid ja see võib nende karjääri sootuks ära rikkuda.

Tähelepanu juhtimine juttudele, mitte faktidele

Ettevõtte juhina pead paratamatult tegema vahel märkusi ka parimatele töötajatele. Tavaliselt võib sellises olukorras tekkida kripeldav tunne, et oled töötajat solvanud ning jääd uskuma enese väljamõeldud eelarvamusi ja hakkad kahtlema, et nüüd võid enda parimast töötajast suisa ilma jääda. Selliseid sisehääli ei tohiks aga uskuma jääda ning kõik vajalik informatsioon tuleks töötaja käest otse üle küsida.

Sa usud ainult seda, mida sa tahad uskuda

Suur osa inimestest usub seda, mida nad on elu jooksul kogenud. Näiteks usub mõni inimene siiani teooriat, et internetipoest kingade ostmine on täiesti võimatu põhjusel, et neid ei saa jalga proovida.

Üks kõige keerulisem proovikivi on sobitada enda arvamust teiste inimeste omaga. Ainult iseenda arvamuse järgi tegutsedes võime varsti leida end karjääriredelilt langemas.

Kriitika ignoreerimine

Ettevõtte loomisel on hea abimees enesekindlus, kuid liigne veendumus enda ilmeksimatuses loob kollektiivis aluse kehvaks sisekliimaks ja see ei vii kindlasti eduni. Kui soovid, et sinu karjäär edeneks, peaksid kuulda võtma ka head kriitikat ning veidi enda egoismi taltsutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles