Vaata: kuidas Weekendi festivalilt koju saada?

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend festival.
Weekend festival. Foto: Gertrud Alatare

Kui Pärnusse Weekendile kohale saada näis kõige kergem pealinnast, siis tagasisõitude puhul on olukord muutunud vastupidiseks. 

Praegu on käimas Baltimaade suurima elektronmuusikafestivali teine päev. Peale suurt pidu soovib kindlasti suur osa pidulisi kiirelt koju ja oma voodisse jõuda, kuid tagasisõiduplaane ei tasu liialt hilja peale jätta.

Hetkeseisuga on näha, et bussireisijatel võib Tallinnasse saamine üsna keeruliseks osutuda, sest vabu kohti bussides, ka lisabusse arvestades, järel veel alla saja, mille sisse käivad ka bussifirmade poolt lisatud lisabussid. Kes aga veel bussile jõuda soovib, siis teadku, et koha eest tuleb välja käia 7-9 eurot.

Veidi kergem on kohta saada Pärnu-Tallinna suunal sõitvasse rongi, mille pileteid küll jagub, kuid ka punase ratturi märk hoiatab reiside juures, et kõik kolm Tallinna liikuvat reisi võivad olla rahvarohked. Rongipileti eest Tallinna tuleb aga välja käia 6-7,90 eurot.

Kes rongist või bussist maha jääb, võib külastada ka sotsiaalmeedia gruppi Tallinn-Pärnu-Tallinn, kus hulgaliselt tagasõite veel pakkuda ei ole, kuid tavaliselt jõuavad need sinna viimasel päeval. Silma jäi aga kasutaja, kes pakub spetsiaalselt Weekendi festivali jaoks sõitu alates 140 eurot ots. Samal eesmärgil on abiks ka Wisemile sõidujagamisteenus.

Veidikene kergem on kojusõit Pärnust aga tartlastel, kellele leidub veel ohtralt bussipileteid kohahinnaga 9-11,5 eurot. Samamoodi võib ka viimasel päeval leida pakkumisi sotsiaalmeediast.

Sarnaselt tartlastega võivad ka peolt naasvad mulgid rahumeeli pidutseda, sest ka Pärnust Viljandi minevaid busse leidub veel rohkelt, pilet maksab 5.50-6 eurot. Samas on võimalus koju saada ka rongiga, kuid arvestada tuleks, et need võivad üsnagi rahvarohked olla. Kohahinnaks rongis tuleb välja käia 11.60-12.20 eurot.

Kuressaarde väljub Pärnust pühapäeval neli bussi, millele kohti veel on. Kohahind Pärnust Kuressaarde maksab 11,50-12 eurot. Samamoodi või sotsiaalmeedia abiga leida endale koha ka sõiduautos.

Kes muud moodi koju ei jõua, võib alla laadida Taxify või mõne muu reisiplaane korraldava äpi, milleks võib olla näiteks Uber ja kasutada nende teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles