Lugeja kirjutab: poest ostetud peekon läks kohe hallitama

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitanud peekon.
Hallitanud peekon. Foto: Lugeja foto

Postimehele kirjutas lugeja, kes ostis reedel Rocca Al Mare Prismast kaks pakki Nõo Lihavürsti peekonit, järgmisel päeval seda avades leidis ta ühest hallitanud lihaviilud. Toote kõlblik kuni kuupäev oli pakendil märgitud aga alles 30. augustil.

«Lisaks liigsele soolasusele leidsin täna hommikul pakki avades ka väga huvitava lisandi. Õnneks ostsin Prismast ainult kaks pakki, sest ka teise paki peekon oli kõrvetavalt soolane. Ebatavalist lisandit teises pakis kaasas ei olnud,» kirjutas lugeja.

AS Nõo Lihatööstuse müügi- ja turundusjuht Simmo Kruustük ütles, et lugeja kaebuse peale viisid nad läbi täiendava kontrolli kauplustes ja toote erinevate partiide osas. «Ameerika toorsuitsupeekoni näol on tegemist vinnutatud ehk kuivatatud lihaga, mis laagerdub umbes ühe kuu spetsiaalsetes järelvalmimiskambrites,» lisas ta.

Toorsuitsulihad ongi võrreldes kuumsuitsusinkidega oma olemuselt keskmisest soolasemad. «Samas oleme viimastel aastatel pööranud väga suurt tähelepanu soolasisalduse vähendamisele kõikides meie lihatoodetes, kuid päris ilma soolata head sinki või vorsti valmistada ei ole võimalik, eriti just toorsuitsulihade puhul,» selgitas müügi- ja turundusjuht. Laboris on testitud peekoni soolasisalduseks 2,1 grammi, kuid täiendavaks kontrolliks teevad nad veel lisaproovi.

«Pildilt on näha, et ühes pakis tundus olevat sees hallitus, mis tekib siis, kui toode õhuga kokku puutub ehk pakk on katki või esineb selles mikropragusid. Arvatavasti on saanud toote pakend kannatada kas tehases ladustades, transpordil või kaupluses seistes,» arvas Kruustük

Nõo Lihavürst palub veel kord kliendilt vabandust ja teeb kõik endast oleneva, et edaspidi selliseid juhtumeid vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles