Saapapesu ja lõheroog ehk nõudepesumasina kummalisemad kasutusvõimalused

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

See tark masin on loodud paljuks muukski peale pottide ja pannide pesemise, näiteks saab nõudepesu asemel küpsetada seal kalkunit ja lõhet.

Peamisel kasutatakse nõudepesumasinat puhaste nõude saamiseks, harvemal juhul aga ka hambaharjade või kummikute pesuks, kirjutas Daily Mail. Panime kirja tavapärasest erinevad asjad, millega nõudepesumasin ideaalselt hakkama saab - mõned neist võivad koguni elumuutvad olla.

Saabaste puhastus

Ükskõik kui vastikult see ka ei kõlaks, tulevad pesumasinast välja lausa kriuksuvalt puhtad saapad. Kummikud on masinasse pistmiseks ideaalsed, tuleb vaid eelnevalt eemaldada vilt/vooder ja asetada need masinasse horisontaalselt. Ka plätusid on pesumasinas mugav pesta.

Juukseharja pesu

Seni kuni su kamm või hari on tehtud plastikust, võid selle ka masinasse panna. Lihtsalt eemalda enne selle küljest juuksekarvad.

Kartulite koorimiseks

Nädalavahetuseks tuleb terve pere külla, selleks kartuleid koorida oleks üsna tüütu. Lihtsalt laota need ülemisele restile ja pane loputusrežiimile - ilma pesuvahendita loomulikult.

Kalkuni küpsetamine

Selleks, et kalkun pesumasinas edukalt küpseks saaks tuleb nagu tavaliseltki seda enne maitsestada, katta fooliumiga ning sättida kuni kolmeks tunniks masinasse ehk siis lasta ühel režiimil töötada umbes kolm korda.

Lõhe valmistamine

Sarnaselt kalkunile tuleks see panna fooliumisse, enne pritsida peale sidrunimahla ja lisada pisut võid. Säti masina veetemperatuur kõige kuumema peale ning pane see üheks tsükliks käima.

Nokamütsi hooldus

Kui sa oled oma lemmik nokamütsi juba läbi higistanud, aga tahaks seda siiski veel kanda, kuid oled mures, et riiete jaoks mõeldud pesumasin hävitab mütsi kuju täielikult, siis pane see hoopis nõudepesumasinasse. Nõudepesumasin mitte ainult ei aita vormi säilitada, vaid teeb mütsile ka põhjaliku puhastuskuuri.

Autojupid läikima

Kui auto iluvõre on kaetud rasvase määrde ja muu sodiga, siis pesumasin teeb selle veel ilusamaks kui uuena.

Hügieenivahendid hügieeniliseks

Hambaharja masinast läbipistmine teeb selle korralikult puhtaks ning hoiab ära igasuguste bakterite või viiruste leviku. Hambaharjaga koos võid nõudepesumasinasse panna veel ka hambakaitsmed, meigipintslid ja patsikummid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles