Veemõõtja vea kahtlusel tuleb esimene kontroll teha ämbriga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhastusimport OÜ omandas Rekal Eesti puhastusalase äritegevuse.
Puhastusimport OÜ omandas Rekal Eesti puhastusalase äritegevuse. Foto: Sille Annuk

Kui teil on kahtlus, et veemõõtja ei pruugi veekulu korrektselt näidata, tuleks esmalt teha koduste vahenditega ehk ämbriga kontroll, soovitab Tallinna Vesi.

Kui ämbriga mõõtmisel olulist erinevust ei tule, tasub mõelda, kas veefirmat on üldse mõtet selle murega tülitada. Nimelt on Tallinna Vesi kehtestanud reeglid, mille järgi tuleb väikse ehk 1-2-protsendilise mõõtevea korral kutsujal endal kogu kontroll kinni maksta. Rahasumma, mida tuleb siis tasuda, ulatub üle 20 euro (üle 330 krooni).

«Tekkis kahtlus, et midagi on korrast ära. Tallinna Vee spetsialisti nõuanne oli, et ma ise kontrolliksin veemõõtja korrasolekut. Selgus, et mõõteviga on üks liiter kümne liitri kohta. Tallinna Vesi on nõus raha eest mõõteriista kontrollima ja vahetama. Summa, mida nõutakse, ei ole väike,» kirjeldas oma sellekohast kogemust üks Nõmme Sõnumite lugeja.

Tallinna Vee avalike suhete juht Priit Koff märkis juhtumile antud kommentaaris, et nad soovitavad tõepoolest klientidel teha esmaseid katseid veearvesti täpsuse kontrollimiseks veeämbriga. Kui klient taotleb firmalt ekspertiisi korraldamist, siis tuleb arvestada, et võib-olla tuleb ekspertiis omast taskust välja maksta.

«Juhul, kui veearvesti mõõteviga jääb lubatud piiridesse, tuleb ekspertiisi kulud kanda taotluse esitanud kliendil. Kui mõõteviga ületab lubatud piire ehk kaks protsenti, siis kannab ekspertiisi tegemise ja veearvesti vahetamise kulud Tallinna Vesi,» selgitas Koff kontrolli eest tasumise tingimusi.

Koff lisas veel, et firma taatleb veearvesteid kahe aasta tagant ja igal aastal kontrollitakse üle 10 000 veearvesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles