Näited sellest, et sa oled piisavalt hea säästja

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapada.
Rahapada. Foto: Mailiis Ollino

Paljud inimesed armastavad pigem kokku hoida, kui millegi suurema ostmiseks laenu võtta, kuid mis näitab, et sa säästmist tõesti suudad.

Paljud meist on üritanud raha kõrvale panna, kuid kuidas olla kindel, et just sina oled säästmises õigel teel, vahendab Business Insider.

Teil on säästmiseks kindel plaan

Üheks tähtsaimaks reegliks kokkuhoiu puhul on mõelda, milline summa oleks vaja kõrvale panna ning tuleks teadlik olla ka sihist, sest ilma kindla eesmärgita säästude kõrvalepanek tavaliselt välja ei tule.

Sa investeerid alati esmalt endasse

Üheks levinumaks veaks kogujate seas on maksta esmalt ära enda arved, kui mõelda enda heaolule. Õigem viis oleks aga mõelda sellele, kuidas pigem enda arveid vähendada, mis toob kaasa reeglina lisaraha, mis suundub otse sinu säästupagasisse.

Sa suurendad enda sääste regulaarselt

Pannes raha kõrvale nii, et sa saad lubada endale midagi enamat, kui nõuavad vaid su esmavajadused, tähendab see seda, et sa toimid õigesti. Kuid kui sa oled suuteline veel enda raha regulaarselt kasvatama, siis on saanud sinust veelgi parem koguja ja õige pea võid lubada endale midagi suuremat.

Sa jätad juhuslikult saadud raha alati säästudeks.

Juhuslikult saadud lisaraha on meelepärane kõigi jaoks. Kindlasti pole väga halb see kohe meelelahutusele kulutada, aga oleks siiski targem meeles hoida, et saadud lisaraha võiks alati säästudesse jääda.

Sääste kogudes ei ole mõistlik endast välja minna

Kui teil on olemas kindel eesmärk ning investeerite esmalt endasse, suurendate sääste regulaarselt ning jätate saadud lisaraha säästudeks, siis ei ole mõttekas selle pärast ka põdeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles