Kaheksa inimtüüpi, kes ei saa iialgi rikkaks (1)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaene.
Vaene. Foto: Caro/Westermann

On isikuid, kes saavad rikkaks paari sõrmenipsuga, kuid leidub ka neid, kellel see iialgi ei õnnestu.

Tihti võib mõnegi püüdlus ettevõtet alustada nurjuda ning peamiseks põhjuseks arvatakse olevat nõrka rahastust, vahendab Business Insider. Tegelikkuses mõjutab rikkaks saamist suuresti aga inimtüübi eripära.

Inimene, kes armastab unistamist rohkem kui protsessi

Inimesed, kes pakuvad välja häid ideid, ei pruugi saada iialgi ise rikkaks, sest peale ideede väljakäimist on neil kalduvus protsessist eemale hiilida, kuid see tähendab ka tihti suurtest summadest ilmajäämist.

Võimetus äri juhtida

Et olla edukas ärijuht, ei piisa vaid kooliaegsetest teadmistest. Kui leidub soov edukalt äri juhtida, peaks olema suuteline ka iseseisvalt edasi arenema.

Liigsete hirmude tundmine

Meil kõigil on hirmud tundmatuse ees, kuid soovides rikkaks saada, peaksime ette võtma ka riske. Tavaliselt on edukaimad ärimehed need, kes riskivad ja saavad ka kannatada, kui need, kes riske väldivad.

Hirm kiiresti edukaks saada

Esmapilgul võib paljudele tunduda, et kiirelt tulnud edu võib kokku kukkuda ning seega hakkavad paljud edukust kartma. Edukaimad ärimehed soovitavad pigem kiire eduga toime tulla, sest ka sellest annab teinekord palju uut õppida.

Inimesed, kes nõuavad pigem perfektsust kui eelnevalt toiminud lahendusi

Kuigi perfektsionism võib äris olla hea omadus, siis head investorid kasutavad pigem vanu ja toimivaid lahendusi.

Inimesed, kes ei suuda leida kindlat fookust

Iga edu aluseks jääb alati kindel fookus. Ettevõtted, kes soovivad  tegeleda mitme erineva asjaga, kaotavad enda potentsiaalseimad kliendid. Asjade fookuses hoidmine tähendab enda prioriteetidele kindlate sihtide seadmist, mis on ärimaailmas üks edukuse valem.

Inimesed, kes väldivad pidevalt ebaõnnestumisi

Pidevalt ebaedu vältimine ei too lahendusi, pigem tuleb aru saada, millal on karikas täitunud ning kohe asjadega tegelema asuda.

Inimesed, kes ei sobi juhiks

Kui sa oled pigem see, kes armastab täita ideaalselt tööülesandeid, kuid ei soovi olla peaotsustaja, siis võib rikastumise seemnetera sinus puududa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles