Lihtne nipp, kuidas säilitada kukeseeni

Kukeseened.

FOTO: Elmo Riig / Sakala

Kui koju on tekkinud rohkem kukeseeni, kui pere kohe ära jaksab süüa, on hea võimalus need pikemaks ajaks hoiule panna.

Viljade maailm avaldab mõned nipid, kuidas kukeseeni talveks sügavkülmas talletada nii, et need säilitaksid võimalikult pikaks ajaks oma maitseomadused.

  • Loputa kiiresti kukeseened sõelal jooksva vee all puhtaks;
  • vala keevasse vette;
  • keeda 2-3 minutit;
  • kurna;
  • jahuta;
  • haki ja jaota topsidesse;
  • külmuta.

Selline säilitamisviis annab võimaluse seentega sügavkülmast võetuna kõige rohkem ette võtta – need pole maitsestatud ega soolatud, mis tähendab, et sobivad nii salati kui ka liha lisandiks.

Välistatud on või rääsumine seismisel, kastme valmistamiseks lihtsalt sulata seened, prae võis ja valmista kaste. Samuti sobivad need nii pirukatäidisesse kui ka suppidesse, pastaroogadesse ja salatisse.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles