Kõige räpasemad kohad toas, mille koristamine sageli ununeb

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristaja töövahendid.
Koristaja töövahendid. Foto: SCANPIX

Isegi kui mustus pole silmnähtav, siis tasub näiteks vaipu ja madratseid vähemalt korra aastas lasta puhastada, kuna need ületavad räpasuse limiidi tegelikult üsna kergesti.

MaidPro koristamiseksperdi Melissa Homeri sõnul on kahtlemata üks räpasemaid kohti magamistoas vaip, sest jalgade all peitub palju rohkem mustust kui arvatagi oskad ning tolmuimejaga ei saa kõigest sellest lahti, vahendab RealSimple.

«Tolmu imedes saab kätte ainult vaibakiududes oleva lahtise ja pealmise mustuse. Ülejäänud mustus ja pisikud aga jäävad rõõmsalt vaiba sisemusse seniks, kui lasete vaiba ära puhastada eksperdil,» märkis Homer.

Ta lisas, et vaip võib endas peita kuni kilo mustust ruutmeetri kohta ning sealjuures ikka üsna puhas välja näha. Inimeselt koorub miljoneid surnud naharakke päevas ning paljud neist jäävad pidama vaibal, eriti veel tubades, kus sa riideid vahetad – seega võib magamistoa vaibas peituda hulgaliselt baktereid, tolmulesti ning surnud naharakke.

Mida teha, et seda vältida? Olulist abinõud selle vastu Homeri arvates polegi. Siiski tasub investeerida kvaliteetsesse tolmuimejasse ning lasta vaipa keemiliselt puhastada võimalusel vähemalt korra aastas. Pigem soovitab ta vältida vaipkatet ning valida põrandale mõned üksikud väiksemad vaibad, mille saad vajadusel pesumasinasse visata.

Brilliant Maids tegevjuht Susan Moncada lisas, et ka madratsid võivad endasse imada ohtralt mustust. «See on justkui suur käsn keset magamistuba,» arvas ta ning soovitas igal korral linu vahetades tolmuimejaga üle tõmmata ka madrats. Paha ei tee ka madratsikatte kasutamine.

Decor Aid sisekujunduse tegevjuht Sean Juneja soovitab tähelepanu pöörata ka põrandaliistudele, kuna sinna koguneb kergesti tolmu, karvu ja surnud nahka. «Põrandaliistud on tõenäoliselt viimane koht, mida tuleb inimestel meelde puhastada. Samas on neid väga lihtne puhastada, kui pead seda vaid meeles ning teed endale selle jaoks aega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles