Vaata ja loe, mida kõike inimesed endale aegade jooksul Anttilast ostnud on

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakeskus Anttilast.
Muusikakeskus Anttilast. Foto: Lugeja foto

Postimehe üleskutsele, anda teada kõige meeldejäävamatest ostudest, reageeris mitmeid inimesi, kes saatsid nii kirju kui juba ajalooks saanud pilte.

Lugejate kirjades oli palju meenutusi kõikvõimsatest tarbeesemetest, millest paljud on tänasenigi kasutuses.

Leo Lehepuu saatis pildi (all) Anttilast ostetud muusikakeskusest, mis sai tellitud umbes 25 aastat tagasi. Muusikat mängib keskus tänaseni, aga kuna kasseti mehhanism lakkas töötamast on ta praeguseks nurka seisma jäetud.

Foto: Lugeja foto

Teine lugeja saatis pildi (all) kaisuloom-kassidest. Tellitud said need siis, kui pere vanim laps oli 4 - 5aastane, ehk umbes 18 aastat tagasi. Temast 10 aastat hiljem sündinud väikevend kasutab neid siiani oma voodikaunistustena. «Tõsi, enam ta neid magamise ajaks kaissu ei võta, aga majast välja ei luba ka kumbki kasse viia, sest nad olevat lihtsalt nii nunnud,» kirjutas lugeja.

Foto: Lugeja foto

Kati Kirsil on väga hea meel aastaid tagasi ostetud fööni üle (pilt all). «Kui esimene Anttila kataloog meie koju jõudis, olin mina teismeeas. See kataloog oli nii ilus ja värviline, et sealt oleks pooli asju tellida tahtnud,» meenutas Kirs.

«Üks asi, mille ema tellis, oli föön ja kui läksin oma elu peale, siis sain selle kodust kaasa. See föön on nüüdseks umbes 20 aastat vana ja teenib mind väga hästi,» lisas ta.

Foto: Lugeja foto

Kristiina Kallas hankis endale aga köögikombaini, mis foto (all) järgi arvates siiani kasutust leiab.

Foto: Lugeja foto

Mida rohkem, seda uhkem

Ene Raudkats meenutas, et see Anttila maania oli ikka vägev. «Telliti ka tühja-tähja ja sa polnud nagu keegi, kui polnud tellinud,» meenutas ta. Raudkats oli õnnelik, et sai tervele perele ja lastelastelegi kinkida kvaliteetsed Soomes valmistatud suletekid. «Tervelt kaheksa tekki! Mulle meeldib nende siidine puuvilla ümbris ja see, et nad pestavad,» rääkis ta.

«Noortele, kõrgkoolilõpetajast tütrele ja ta mehele, kinkisin televiisori, millele siis väimees järele tuli, bussiga raudteejaama ja sealt edasi rongiga koju viis,» meenutas Raudkats.

Endale ja poja perele tellis naine aga keedupottide komplekti «Teenivad juba aastaid truult, need olid esimesed kõrbemise kindlad,» lisas naine.

Siiani lemmikud

Endla Sirk kirjutas Postimehe Facebooki üleskutse alla, et tema lemmikuks on osutunud üks Anttilast pärit kott. «Ostsin koti, mis on mind teeninud 2011. aastast alates. Kappasin pea kõik Viljandi poed läbi, et saada, mida otsisin. Kuu tagasi ostsin uue, kuid reisile läksin ikka oma lemmikuga,» kirjutas Sirk.

Kädi Kruusmaa ostis Anttilast Viking jalanõud, mis olid mugavamad kui nii mõnigi matka jalanõu. «Saabastega sai aastaid metsade vahel jalutatud ja tööd tehtud ning seljakotiga ringi reisides ja rohkem kui 40kraadises õhutemperatuuris olid need jummala mugavad,» kirjutas ta.

Siiri Paabusk kirjutas, et tellis kunagi Anttilast kunstkuuse ja see rõõmustab teda tänaseni igal jõulul. Facebooki kasutaja Ema Ene on kõige rohkem rahul keerleva pesurestiga. «Pole parimat varianti - keskele lühikestele nööridele aluspesu, siis järgmised ja väljapoole suured palakad,» kirjeldas ta pesuresti kasutust.

Stiv Tammiste lemmikuks on jäänud «Chart hit's» plaadikogumikud, mis olid igakuiselt uuelaadsed. «Ning CD- ja DVD-kirjutaja Sony, mis on tänaseni alles ning kõigi eelduste kohaselt juba 16 - 17 aastat vana - aga toimib,» rääkis Tammiste.

Postimehe meened võitsid endale Leo Lehepuu, Ene Raudkats ja Stiv Tammiste, palju õnne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles