Augustis tasub mulda pista tilli ja lõikelilli

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jardin aianduskeskus

Praegu leidub nobenäppudele veel nii mõnigi aiatöö, mis tarvis enne sügise saabumist kiirelt ära teha. Lisaks pole veel sugugi hilja ka viimaseid lilli ja taimi maha külvata või suvelilli uute ja värskematega asendada.

Jardini aianduskeskuse aednik Helju Purm märkis, et augustis võib veel julgelt maha külvata mõningaid aedvilju (varajased sordid, näiteks naeris, hernes) ja maitserohelist (nt salatit, tilli). Seemne võib külvata otse peenrasse, külvikohta tuleks eelnevalt kasta ning pärast jälgida, et peenar kogu aeg piisavalt niiske püsiks.

«Näiteks tilli võikski külvata iga paari nädala tagant, et kogu aeg oleks värske till võtta, ja sügisese viimase saagi võib panna sügavkülma, et värsket tilli saaks ka talvel,» jagas Hansaplanti turundusspetsialist Annika Reiljan lahkelt soovitusi. Samuti teadis ta rääkida, et augusti esimesel poolel külvatud aedsalat pikendab samuti taimedelt saadava saagi aega hilissügiseni. Aedsalati taimed taluvad hästi kuni viiekraadist külma, kuid kindlam on need katta siiski kattelooriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles