Kolm psühholoogilist trikki, mille abil hakkad oma tööd rohkem armastama

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoris mediteerimine ei pruugi olla kõige parem mõte.
Kontoris mediteerimine ei pruugi olla kõige parem mõte. Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks tunda ennast iga päev tööl olles teotahtelise ja värskena? Järgmised kolm nippi aitavad olla rõõmsamad ning nautida rohkem seda, mille eest sulle makstakse, kirjutas Business Insider.

1. Mõtlemine

Selle asemel, et keskenduda olukordadele, mis päeva jooksul võiks halvasti minna, mõtle parem olukordadele, mida saad ise kontrollida ja paremaks muuta, näiteks nagu oma mõtteid ja käitumist, mitte tulemust. Mõtle, mida saaksid sa ise teha paremini, et võimaliku kehva olukorraga siiski hästi toime tulla.

2. Õppimine

Võta igat etappi kui õppimisvõimalust, mitte lihtsalt tulemust. Tee midagi seekordsel teekonnal teistmoodi, eksperimenteeri. Räägi töö juures kolleegiga, kellega varasemalt pole kokkugi puutunud.

3. Hea emotsioon

Ole tänulik ja erinevaid mõtteid pooldav. Selle asemel, et pidevalt mõelda, mis tööjuures valesti on, leia asi, mille üle tänulik olla. See võib olla hea inimene, kes sind toetab või mingi naljakas seik, mis töökohas aset leidis. Need inimesed, kes on tänulikud ja oskavad leida igas päevas midagi head, suudavad elus läbi lüüa, olenemata sellest, kas tegu on nende karjääri kõrghetke või põhjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles