Töökohapõhine õpe annab kindlustunde

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Spa Hotellis restoraniteenindajana töötav ja samal ajal Kuressaare ametikoolis töökohapõhises õppes abikelneriks õppiv Merli Veberson sai koolis õpitut järgmisel päeval tööl praktikas rakendada.
Johan Spa Hotellis restoraniteenindajana töötav ja samal ajal Kuressaare ametikoolis töökohapõhises õppes abikelneriks õppiv Merli Veberson sai koolis õpitut järgmisel päeval tööl praktikas rakendada. Foto: Taavi Tuisk

«Algul kartsin, kas saan pere ja kõige muu kõrvalt hakkama, tööandja juures tahan ka kohuse- ja vastutustundlik olla,» rääkis Merli Veberson, kes sel kevadel õppis Kuressaare ametikoolis ja oma tööandja Johan Spa Hotelli koostöös abikelneriks.

«Kuid sain kergesti hakkama. Mulle tundub, et tööandjale meeldis, et ma seal käisin,» märkis Veberson.

Merli kooliõpingud algasid märtsis, samal ajal jätkas ta tööd Johani spaahotellis, kirjutas Saarte Hääl. «See oli väga hea, sest sain õpitut kohe ellu rakendada, ma sain arutada praktikajuhendajaga, teha tööl ettepanekuid,» rääkis ta. «Tihti oli nii, et kui läksin järgmisel päeval tööle, sain aru, et mingit asja saab ka teistmoodi teha: kuidas siduda põlle, koristada laualt nõusid ära. Koolis õpitu tegi töö lihtsamaks – teadsin, mida teen. Ka töökohas oli väljaõpe, aga kool andis palju juurde.»

Täispikka lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles