Mercedes esitles tulevikuauto disaini

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Autonet.ee.

Laupäeval tähistati Stuttgardis Carl Benzi poolt saadud patenti esimesele bensiinimootoriga autole. Kuigi auto ise valmis mõnevõrra varem, tähistatakse sünnipäevana just patendi saamise hetke, vahendab Autonet.ee.


Mercedes tähistas tähtsat päeva uue skulptuuriga: Aesthetics 125, mis peaks andma vihjeid brändi tulevaste mudelite osas.

Tootja teatas ka uuest saadud patendist, mis sedakorda võeti elektriautode akude valdkonnas tehtud täiesti uutele tehnoloogiatele.

Mercedese pressiteate sõnul pole ka esitletus skulptuur ise vähem innovaatiline – arvuti maketilt ülekantud digiandmed kantakse otse reaalsele maketile, kusjuures tehnoloogia lubab kasutada mitmeid eri materjale ja neid üliõhukeste kihtidena maketile kanda.

Energia salvestamise vallas saadud patent hõlmab liitiumioonakusid, mida on võimalik muuta kompaktsemaks ja efektiivsemaks. Ühtlasi soojeneb selline akudeplokk kasutamisel vähem ning jahutust pole seetõttu vaja. Tehnoloogia üksikasjadest aga esialgu veel ei räägita.

Mercedese alternatiivkütuseid kasutavatest projektidest on teada nii palju,  et BMW Megacityle rahu ei anta ning töö käib ka Stuttgardis. Kahe aasta jooksul tahetakse seeriatootmisse juurutada ka elektriline SLS AMG.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles