Üheksa linna maailmas, kus oleks halvim elada

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned oma elamistingimuste pooles silmapaistvad linnas on tabelis kõvasti alla poole kukkunud, sest nende poliitika ja terrorismi ohutase on viimasel ajal kõvasti muutunud ja seda mitte positiivses suunas.

140 uuringus osalenud linna seast valiti välja parimad ja halvimad kohad, kus elada. Positsiooni mõjutasid näiteks tervishoiu, hariduse, keskkonna, turvalisuse ja terroriohu näitajad, kirjutas Business Insider.

9. Douala, Kamerun

Pole just väga üllatav, et üks Aafrika linn sai kõige hullemate linnade tabelisse, sest seal on kehvas seisus nii tervishoid, haridus, infrastruktuur ja ka kultuur ning keskkond. Kõrgemad stabiilsuse punktid hoidsid linna kõige madalamale langemast.

8. Harare, Zimbabwe

See linn sai 140 linna hulgast kõige madalamad punktid tervishoiu eest. Samuti olid üsna põhja lähedal infrastruktuur ja rahutused. Samas viimase viie aasta jooksul on elatustase kõvasti tõusnud.

6. – 7. Karachi, Pakistan

Karachil läks kõige halvemini stabiilsuse, kultuuri ja keskkonna vallas. Hariduse eest õnnestus koguda 66,7 punkti, mis päästis seda kõige madalamale langemast.

6. – 7. Algiers, Alžeeria

Algiers sai kõikides hindamiskategooriates alla 50 punkti, keskmiseks hindel jäi 40,9.

5. Port Moresby, Paapua Uus-Guinea

Sadamalinna stabiilsus on alla 30 punkti, sama linna tervishoidki on üks maailma madalamaid.

4. Dhaka, Bangladesh

Dhakas tõstab pead terrorism ning ka infrastruktuur on kõikide riikide halvim.

3. Lagos, Nigeeria

Lagosel on teistest madalam skoor stabiilsuses. Mitmed terroristlikud ühendused hoiavad seda linna oma hirmu all.

2. Tripoli, Liibüa

Rahutused on oluliselt mõjutanut Tripoli linna heaolu, sarnaselt 3. koha linnale on sealgi palju tegemist terrorismiga.

1. Damaskus, Süüria

Linn oli mõned aastad tagasi suhteliselt stabiilne, aga endiselt toimub seal kõige rohkem relvastatud konflikte. Need ongi omakorda põhjuseks mitmetele kõige madalamatele punktidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles