Lapsevanem ei pea poodide mängutube ohutuks

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennumaa mängumaal on lapsed vanema vastutusel.
Lennumaa mängumaal on lapsed vanema vastutusel. Foto: Sander Ilvest

Kuigi pea igas suures kaubanduskeskuses on olemas mängunurk laste jaoks, pelgab mõni vanem oma võsukest sinna jätta, kuna mõni võõras võib lapse ära viia.

«Iga kord, kui lähen lapsega kaubanduskeskuse mängutuppa, siis pelgan teda sinna jätta. Äkki mõni poolearuline esitab end sugulasena ja viib mu lapse kaasa,» muretses venekeelse Postimehe lugeja.

Ülemiste keskuses asuval Lennumaal ei ole eraldi ette nähtud inimesi, kes lapsi valvaks. «Lennumaa ei ole lastehoid. Lennumaa ei vastuta ega teosta lapsevanemata või hooldajata Lennumaale tulnud laste üle järelevalvet,» rõhutas ettevõtte esindaja Kert Kruusakivi.

Lapsed võivad meil iseseisvalt mängida, kuid mängima jäetud lapse eest vastutab Kruusakivi sõnul lapsevanem või hooldaja või laps ise. Vastavalt võimalusele aitavad ja abistavad Lennumaa töötajad lapsi nende vajadustes. Lennumaa töötajad jälgivad valvekaameraid ning liiguvad mängukeskuses ringi, et tagada üldine kord ja turvalisus.

«Hetkel arendame välja käepaelasüsteemi, mille abil saavad lapsevanemad kontrollida oma lapse tegemisi ja liikumist mängukeskuses. Selle abil hakkab toimuma ka last sisenemine ja väljumine mängumaale ning tänu sellele ei ole lapsel võimalik ilma lapsevanemata või üksinda mängukeskusest väljuda,» lisas Kruusakivi.

Playlandi mängutoa juhi Vita Raidi sõnul on nende  mängutubades range reegel, et lapsevanemad peavad kirja panema lapse nime, lapsevanema nime, telefoni numbri ja andma allkirja. «Tulles oma lapsele järgi ütlevad nad oma lapse nime ja meie kutsume lapse. Kui laps on vanemale üle antud, tõmbame nimekirjast maha,» selgitas ta.

Raid lisas, et  mitte kellegil ei ole õigust siseneda lihtsalt korraks mängutuppa. Mängutuppa tulevad lapsed ainult kas koos lapsevanemaga või mängima üksi meie vastutusel.

«Igas meie mängutoas on videokaamerad, mis salvestavad 24/7 ja mis on terve tööpäeva jooksul kassaekraanil lahti. Nii jälgivad töötajad, kuidas lapsed käituvad ja mis mängutoas toimub,» rääkis Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles