Matside tõttu tuli suvelavastus katkestada (18)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Daami legend annab ainest uuteks lavastusteks.
Valge Daami legend annab ainest uuteks lavastusteks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eilset Haapsalus toimunud etendust «Südamega läbi müüri» segasid publiku mobiiltelefonide signaalid ja esimest korda Valge Daami lavastuste ajaloos tuli korraldajail etendus katkestada.

Eilsel etendusel oli väga palju rahvast ja toomkiriku kõrval mänguplatsi vastasnõlval oli keeruline leida vaba kohta, kirjutab Läänlane. Kuna vaatamisruumi nappis, lõpetasid korraldajad väravas piletimüügi ning osal huvilistel jäi etendus nägemata.

«Korraldajad paluvad südamest vabandust kõigi ees, kes eile etendusele ei mahtunud,» teatasid suvelavastuse korraldajad Facebookis. «Meil on kahju, et tehniliste murede lahendamiseks tuli läbi aegade esimest korda etendus korraks peatada. Andestage manitsused ja must huumor – arvasime, et oleme eelmise kolme aasta kogemuse põhjal publikumenuks ja kõigeks sellega kaasnevaks valmis, aga ootamatult valusast kogemusest tuleb õppida. Mitu halba asja langes kokku ning kiiret ja ideaalset lahendust ei olnud kuskilt võtta.»

Kuigi korraldajad palusid enne etenduse algust rahval mobiiltelefonid välja lülitada, jätsid paljud selle tegemata. Etendusel tuleb telefon kas täiesti välja lülitada või panna lennurežiimile – ainult hääletuks muutmine pole piisav. Esinejad kasutavad põsemikrofone, mobiiltelefonide lainesagedus segab aga mikrofonide saatjate tööd ning heli kaob või katkeb. Seda juhtus eile pidevalt.

Kuna kõlaritest tulnud heli muutus seetõttu talumatult ebakvaliteetseks, peatati etendus ja pandi vaatajatele südamele, et nad siiski telefonid välja lülitaks. Pärast seda läks heli ka paremaks ja etendus jätkus ilma suuremate probleemideta.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles