Viis rahaviga, mida rikkad inimesed ei tee

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro /Sven Hoffmann

Alati ei pea järgima edukate inimeste tegevusi selleks, et saada rikkaks, vaid piisab ka viiest teada-tuntud kuldreeglist.

Paljudele jääb saladuseks, kuidas on võimalik rikkaks saada, vahendab Business Insider. Selle nimel võib paljutki teha, aga kergeim tee on vältida viit rahaviga, mida tõelised rikkurid alati teevad.

Nad ei kuluta teenitud raha kohe

Paljud armastavad teenitud raha kohe ära kulutada, kuid see on üks halvemaid rahaotsuseid, sest nii võib tihti tekkida puudujääk mõne olulise tarbeeseme ostmiseks. Rahaliselt edukamad  teavad, kuidas rahakulutamist planeerida, et seda jätkuks nii meelelahutuseks kui ka säästudeks.

Nad märkavad võimalusi raha kasvatada

Ükski rikas inimene ei jää kunagi rahule tasuva tööga, vaid otsib võimalusi pidevaks arenguks. Nii otsivad rikkad alati uusi investeerimisvõimalusi ka sealt, kus see esialgu võimatu on tundunud.

Nad ei tee emotsioonist tulenevaid otsuseid

Mis puutub investeerimisse, siis edukamad investorid ei tee otsuseid emotsioonide pinnalt, vaid suudavad läbi mõelda ka pikaajalised eesmärgid ja strateegiad, mille otstarbeks nad raha  investeerida soovivad.

Nad ei pane kunagi kõiki mune ühte korvi

Edukamad investorid ei pane kunagi suurt summat ühte ettevõtmisse, vaid jagavad summad osadeks, et oleks võimalus investeerida rohkematesse ettevõtetesse, sest nii tekib ka suurem kasum.

Nad ei tee kunagi midagi üksinda

Ka investeerimises on tähtis meeskond ning kuigi võid olla majanduslikult iseseisev, ei tähenda see seda, et sa ei vajaks nõuandjat, kes koostaks täpse investeerimisplaani, mille järgi on palju kergem juba edasi sammuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles