Lapsi veganitoidul hoidvad vanemad võivad sattuda vanglasse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias plaanitakse veganlus laste suhtes seadusega ära keelata.
Itaalias plaanitakse veganlus laste suhtes seadusega ära keelata. Foto: SCANPIX

Itaalias on üks valitsuse liige esitanud eelnõu, mille kohaselt keelatakse vanematel pidada lapsi veganitoidul ning rikkujad riskiks kuni nelja-aastase vanglakaristusega.

Eelnõu koostaja Elvira Savino sõnul aitaks seadus võtta vastutusele vanemad, kes oma lastele ei taga tervislikku ja tasakaalustatud toitumist, kirjutab The Local.

«Mul ei ole midagi veganite või veganluse vastu, seni kuni see puudutab täiskasvanud inimese enda valikut,» kommenteeris Savino. «Ma lihtsalt leian selle absurdse olevat, et mõned vanemad võtavad endale õiguse oma lapsele peale suruda toitumist, mis on tihti fanaatiline ning ilma korralike teaduslike teadmiste või meditsiinilise konsultatsioonita välja töötatud.»

Mõned itaalia pediaatrid on soovitanud last mitte rinnaga toita, kui ema on veganidieedil.

Kui seadus peaks jõustuma, siis võib selle rikkujaid ähvardada kuni nelja-aastane vangistus. Juhul kui lapsel peaks tekkima tervisekahjustus, võib vanemate vangistus ulatuda suisa kuni seitsme aastani.

Seadus kehtib lastele vanuses kuni 15 eluaastat ning karistust võidakse kolmekordistada, kui laps on alla kolme aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles