Teaduslik ja mõjuv põhjus, miks peaksid jätma töö, mida vihkad

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihkamist tekitav töö põhjustab tervisehädasid.
Vihkamist tekitav töö põhjustab tervisehädasid. Foto: SCANPIX

Otsid põhjust karjäärimuutuseks? Üks hea põhjus selleks oleks see, et oma töö vihkamine viib terviseprobleemideni ja seda ka juba neljakümnendates eluaastates.

Uue teadusuuringu autorid rääkisid, et nendel, kes oma varajase tööea veetsid õnnetuna, ilmnes rohkem terviseprobleeme, kui neil, kes karjääri esimeses pooles olid oma tööga rahul, kirjutas Business Indsider.

1979. aastal alustatud uuringus osales rohkem kui 6000 inimest, nende hulgast 15 protsenti alustasid oma karjääri õnnelikult ja on siiani õnnelikud. 17 protsenti vastajatest alustasid küll halva emotsiooniga, aga on nüüd paremuse poole püüelnud.

Pea pooled (45 protsenti) vastanutest olid tööd alustades juba õnnetud ja on seda siiani. Veerand alustas tööd heameelega, aga on ajajooksul hakanud muud tundma.

Õnnetutel inimestel ilmnes tunduvalt rohkem depressiooni, unehäireid, emotsionaalseid probleeme ja madalat enesehinnangut ning tühja muretsemist. Neil oli ka rohkem külmetushaigusi ning seljavalusid. Õnnelikematel inimestel või neil, kes olid halbadele emotsioonidele selja keeranud, esines probleeme tunduvalt vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles