Seitse nippi, kuidas töökaaslased enda pilli järgi tantsima panna

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärinaine rääkimas telefoniga.
Ärinaine rääkimas telefoniga. Foto: SCANPIX

Kui soovid töökohal hästi enda positsiooni säilitada, tuleks osata ka enda ideid läbi suruda.

Tavaliselt kasutavad meie ülemused erinevaid taktikad saavutamaks seda, mis oleks neile meelepärane, vahendab Business Insider. On olemas neid, kes kasutavad enda tahtmise saamiseks manipulatsiooni või tõmbavad tähelepanu pidevalt faktidele, kuid ka teisi, kes suudavad olla piisavalt veenvad, et saavutada soovitud tulemust.

Siiski pole enda tahtmise saamine oluliseks vaid kõrgematel positsioonidel, vaid tuleb kasuks ka mujal, et hoida enda karjääri tipus. Toome välja seitse trikki, kuidas on võimalik panna inimesi tegema nii, et see  oleks sulle meelepärane, kuid teistele osapoolele mitte ebameeldivust valmistades.

Õpi kasutama visuaale

Pole sugugi vale, et üks foto võib öelda rohkemat kui tuhat sõna. Külm faktipõhine suhtlus inimeste vahel ei pruugi alati veenvalt mõjuda, seega kui soovid mõnda seisukohta põhjendada, siis aitavad kaasa teemaga seonduvad visuaalnäidised.

Pane inimesed ennast hästi tundma

Inimene, kes suudab mõjuda positiivsena ning paneb sellega teisi enda ümber  paremini tundma, on ka tõenäoliselt isik, kes suudab enda tahtmisi läbi suruda. Kellele ei meeldiks töökaaslase ideed, kes suudab ka teisi enda ümber motiveerituna hoida.

Loo silmside!

Kas sa ostaksid midagi müügimehelt, kes ei julge sulle otsa vaadata? Me oletame, et mitte. Silmside annab aga tunde usaldusest, mistõttu on vajalik, kui soovid läbi suruda enda arvamust, sest keegi ei soovi sind kuulda võtta juhul, kui sinu suhtes puudub usaldus.

Õpi ennast kordama

Enese kordamine kõnes ja eriti kirjakeeles võib tunduda kohutav, kuid kui soovid ennast maksma panna, on mõningate detailide rõhutamine pigem oluline.

Pane teised ennast abistama

Vastastikune abi on miski, mis suudab luua inimestes üksmeelt. Kui oled eelnevalt kedagi ise abistanud, võid olla kindel, et tema võib olla sinu ideede kuulajaks.

Ära vingu ega nõua pidevalt enda tahtmisi

Kui teisi milleski veenda, siis on argumentide esitamine üsna keeruline, kuid tuleks jälgida siiski seda, et sa ei muutuks liialt vinguvaks ega nõudvaks teiste suhtes.

Õpi näitama vajalikkust

Inimesed ei pruugi mõista tihtipeale ideid, mis ei näi piisavalt vajalikud, kuid selliseks juhul tuleks need enda argumentidega piisavalt hästi ära põhjendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles