Kuus märki, mis näitavad, et sa pole koduostuks valmis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara müük. Pilt on illustreeriv.
Kinnisvara müük. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kuigi kõigil sõpradel võib olla oma kodu ostetud ning igatsed samuti kinnisvaraomanikuks saada, kaalu seda otsust põhjalikult – Trulia blogi toob ära kuus märki, mis näitavad, et sa pole seesuguseks otsuseks veel valmis.

1. Sa ei teeni piisavalt

Lisaks kodu ostuhinnale kaasnevad veel kõikvõimalikud lisakulud, vaata nende ülevaadet siit.

Kui rahalised kohustused hakkavad üle jõu käima, oled varem või hiljem plindris, parem oota koduostuga.

2. Sa alles alustasid uuel töökohal

Kuigi see võib su sissetulekuid suurendada, ära mine kohe hurraaga kinnisvara soetama: mis saab siis, kui suurest rahast näiteks koondamise tõttu ilma jääd?

3. Sul pole säästusid

Kuidas kavatsed tasuda kodulaenu omafinantseeringu osa? Pangad ootavad laenu andmisel omafinantseeringut, mis võib olla kuni 30 protsenti kinnisvara hinnast. Kõige rumalam mõte on tagatiseks seada vanemate korter – mis juhtub siis, kui sa äkitselt oma kohustusi täita ei suuda?

4. Sul on võlad

Kui sul juba on niigi näiteks õppelaen või krediitkaart, mis maksmist ootab, siis ära võta endale rohkem finantskohustusi, kui lahedalt täita suudad.

5. Su finantskäitumine jätab soovida

Inimene, kes laristab, siis iga kuu lõpus võlgades on ja teistelt raha peab manguma, ei tohiks kindlasti ühtki lisakohustust võtta.

6. Sa ei tea ise ka, mida tahad

Kas jääda siia või kolida kuhugi mujale? Äkki minna rändama? Kas elada linnas või maal? Kas korter või maja? Kui sa nendele küsimustele vastata ei oska, ära parem hakka kinnisvara ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles