Märgid, mis viitavad, et sinu kaastöötaja võib olla pahatahtlik

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boksikindaid kandev töötaja.
Boksikindaid kandev töötaja. Foto: SCANPIX

Pea igaüks meist teab, et pahatahtlikest inimestest tuleks eemale hoida, kuid kuidas tunda ära sellist inimest enda kollektiivis võib jääda suureks küsimuseks.

Elus on soovitatav pahatahtlikest inimestest pigem eemale hoida, kuid kui sellised on su kaastöötajad, pead sa nad lihtsalt välja kannatama, vahendab Business Insider.

Toome välja käitumismeetodit, kuidas taolised inimesed tavaliselt toimivad, et oskaksid nad juba kaugelt ära tunda.

Nad jätavad sulle märkmepaberitele sõnumeid

On igati normaalne enda arvamust kaastöötajale avaldada, kuid selleks on loodud e-mailid või silmast silma suhtlemine. Inimene, kes jätab sulle enda ebameeldivaid teateid pidevalt märkmepaberitele, on üheks näiteks pahatahtlikust töökaaslasest.

Nad lükkavad su esitatud palveid pidevalt edasi

Pahatahtlikud kolleegid võtavad sult saadud palve küll vastu, kuid tõenäoliselt läheb neil selle täitmiseks enam kui teistel, sest nad ei pruugi selle täitmisest lihtsalt huvitatud olla.

Nad õhutavad sind teiste suhtes

Pahatahtlikud töötajad on need, kes sind tavaliselt ka teiste suhtes õhutavad. Nad jälgivad sind ja tõenäoliselt kaebavad su kohta nii ülemustele kui ka teistele kaastöötajatele.

Nad on need, kes tekitavad kuulujutte

Võid kindel olla, et kontoris olevad pahatahtlikud töötajad on ka kõige suurema fantaasiaga, et mõelda välja uskumatuid kuulujutte enda kaaskolleegidest.

Nad suhtuvad teiste ideedesse alati halvaga

Mis puutub firmas toimuvatesse ajurünnakutesse, siis on igas firmas kindlasti suuremateks peavaludeks need, kes kunagi ühegi ideega põhjendamatult nõustuda ei soovi.

Nad teevad sulle ebameeldivaid komplimente

Kui keegi sinu töökaaslastest teeb sulle komplimendi, mis ei tundu alati kõige positiivsem, võid olla  kindel, et sellel on siiski ebameeldivam tagapind ning seda asja pärast. Tõenäoliselt võib selline inimene kontoris olla pahatahtlik.

Nad on kadedad su edukuse üle

Kui tavaliselt on kadedus igati loomulikuks nähtuseks, siis tuleks osata sellega siiski piiri pidada.

Nad soovivad su heaolu kahjustada

Ükski pahatahtlik isik ei soovi teid küll otseselt kahjustada, küll aga õõnestavad nad igat teie sammu seljatagant.

Kontoridraamad on alati nende jagu

Kui tavaliselt soovivad inimesed tülidest eemale hoiduda, siis leidub ka neid, kes tunnevad teiste tülidest pigem joovastust. Selliste inimeste suhtes tuleks olla aga vägagi tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles