Kooliminek läheb kalliks maksma

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Silenok alustab oma kooliteed Saaremaa Ühisgümnaasiumi 1.a klassis.
Gerd Silenok alustab oma kooliteed Saaremaa Ühisgümnaasiumi 1.a klassis. Foto: Maanus Masing

Nimekiri sellest, mida kõike I klassi laps koolitee alustamiseks vajab, on pikk. Alates pliiatsitest-pintslitest, lõpetades spordirõivaste ja jalanõudega. Kõige tarviliku ostmine nõuab vanematelt üksjagu aega ja muidugi raha.

Tuleval nädalal saab 7-aastasest Gerdist koolijüts – Kuressaares elav poiss läheb Saaremaa ühisgümnaasiumis 1. klassi, kirjutas Saarte Hääl.

Kuressaares elav pere on vähem kui nädala pärast algavaks kooliaastaks peaaegu valmis. Ema Anneli ja isa Dmitri sõnul on suurem osa Gerdi koolitarvetest ostetud, puudu on vaid mõned asjad.

Kooliasjade ostmisega alustas pere varakult, juunis. Siis sai tellitud ka koolivorm (39 eurot) ja müts (ca 10 eurot), samuti spordisärk.

Kõige kallim ost on seni olnud Gerdi koolikott, hinnaga 87 eurot. «Kindlasti saanuks ka odavama koti, aga tahtsime, et kott oleks kvaliteetne ja kerge ning lapsel seda mugav kanda,» ütles Dmitri. «Tähtis oli ka see, et kott lapsele meeldiks,» lisas Anneli.

Summat, mis Gerdi kooliminek pere eelarvest nõuab, pole Anneli ja Dmitri veel kokku arvestanud. «Paar-kolmsada eurot kindlasti,» arvas pereisa. «Kui paljudel toodetel poleks olnud soodustusi, oleks kooliasjade ostmine läinud veelgi kulukamaks.»

Täispikka lugu ja nimekirja ostetud kaubast vaata Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles