Kui kilul nahk ära võtta, saab temast anšoovis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiluvõileivad.
Kiluvõileivad. Foto: Sille Annuk

Kas anšoovis, mida meilgi erinevate kalatööstuste poolt karpi pandult müüakse, on anšoovis või on tegu lihtlabase kiluga, on küsinud tarbijad.


Tegelikult on anšoovis eraldi kala, kes elab vahemeres ja atlandi ookeani idarannikul.

«Anšoovis on väga intensiivse kalamaitsega, õigem oleks öelda, et anšoovisemaitsega, mis on selline spetsiifiline,» selgitas kalanduskonsulent Andres Jagor.

Eestis valmistavad anšoovise konserve tootena paljud kalatöötlejad tavalisest kilust erineval moel ja eri maitsega. Enamasti on siis tegu vürtsikilu nahata fileega.

Näiteks Kipperi anšoovis erineb vürtsikilust teravama ja magusama maitse poolest.

Et anšoovis on nahata kilu, kinnitas ka Maardus kalatööstust juhtiv Ilja Gorohhov.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles