Vaata, mis muutub parvlaevade piletite ostmisel

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus piletimüügisüsteem saadi küll tööle, kuid sõita tuleb ikka teada-tuntud Harilaiuga.
Uus piletimüügisüsteem saadi küll tööle, kuid sõita tuleb ikka teada-tuntud Harilaiuga. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Uus suursaarte ja mandrivahelise parvlaevaliikluse piletimüügisüsteem avatakse klientidele 1. septembril, kui algab TS Laevade parvlaevade piletite eelmüük oktoobrikuuks.

Uues süsteemis pole saarte elanikel enam vaja taotleda sõidukitele kliendikaarte ega esitada sõiduki soodustuse saamiseks registreerimistunnistust, teatas TS Laevad.

Sõidukiga reisija saab salvestada enda kliendikonto alla sõidukeid ning kontroll, kas sõiduk on reaalselt reisija oma või tema kasutuses, käib automaatselt läbi liiklusregistri. Kassast piletit ostes on soodustuse saamiseks vaja esitada ID-kaart ja seejärel kontrollitakse soodustuse saamise õigust erinevatest registritest.

Ka on võimalik läbi uue süsteemi osta jalgsireisija piletit ning tasuda selle eest mobiilimaksega või krediitkaardimaksega. Samuti tekib võimalus osta reisijapilet sõbra sõidukisse, eraldi tuleb müüki ka jalgratta pilet.

Praamid.ee kaudu laienevad kliendikonto registreerimise võimalused ja lisaks tavalisele e-posti aadressi ja parooliga registreerumisele lisandub konto loomine ja kontole logimine ID-kaardi, mobiil-ID, Facebooki ja Google’i kontodega. Oma kontole saab  salvestada pereliikmete ja sõidukite andmeid, mis ilmuvad e-pileti ostuprotsessis kiirvalikusse. See muudab pileti ostmise kiiremaks ja turvalisemaks, kuna eksimise võimalus andmete käsitsi sisestamisel on viidud miinimumini.

 Uue piletisüsteemiga koos alustab tööd ka Praamid.ee klienditugi, mis asub Kuivastus ja vastab klientide telefonikõnedele ning e-kirjadele iga päev kella 8-st hommikul kuni 20-ni.

Kehtivaid parvlaevade sõidugraafikuid ning piletihindu saab vaadata kodulehelt www.praamid.ee. Oktoobrikuu jooksul lisandub ka Praamid.ee mobiilirakendus. Parvlaevade piletihinnad ning kehtivad soodustused on määratud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt ning need operaatori vahetusega ei muutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles