Kaheksa asja, mille peaksid ostjale kodu esitledes ära peitma

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kodu müümisel sõltub paljugi sellest, kuidas sa seda potentsiaalsele ostjale esitled ning mis mulje sellega nii endast kui ka müügiobjektist jätad.

Vaas lilledega ning kausike värskete puuviljadega laual jätavad kindlasti kodust veidi kenama mulje, kuid ole hoolikas, et peidaksid sealjuures ära kogu ebavajaliku, vahendab Fox.

Enne kui oma koduuksed ostjatele avad, vaata igaks juhuks üle, kas oled kodust minema viinud või kõrvalisse kohta ära pannud järgnevad asjad.

Suitsetamistarvikud. Tühjenda tuhatoosid ning peida vesipiip kappi, sest need pole asjad, mida koduostjale eksponeerida.

Hiirelõksud ja putukatõrjevahendid. Pole paremat viisi ütlemaks «See hoone on hiiri ja kahjureid täis!» kui toanurkadest paistvad hiirelõksud või putukatõrjevahendi pudelid. Isegi kui need on koju ununenud vaid ettevaatusabinõuks, oleks targem need ostja silme eest varjata.

Intiimkaubad. Olgu tegu massaažiõli või kasvõi kondoomipakiga – tee kindlaks, et oled need öökapilt ära sahtlisse pannud. See tundub küll ilmselge samm, ent seda siiski on juhtunud nii külaliste kui ka võimalike koduostjate nähes.

Loomatopised. Jaht on tore hobi, kuid vaevalt seinal rippuvad loomapead kodule suurt lisaväärtust annavad. Olenevalt inimesest võivad need ostjat pigem hirmutada, kuna nad soovivad seal siiski alustada uut ilusat elu, mitte näha surnud loomi.

Tulirelvad. Kõige paremat muljet ei jäta ka noad, kirved ega püstolid – pane need parem kappi luku taha.

Omapärased kollektsioonid. Ostjaid võivad minema hirmutada ka kummalise väärtusega asjade kogud – olgu tegu portselannukkude, kuulsustelt saadud asjade või suure ajalehearhiiviga.

Poliitikaga seonduvad asjad. Poliitilised vaidlused tekivad kergesti ning nende üle võib lõputult kraagelda. Vaevalt oleks see vestlus, mida soovid oma tulevase koduostjaga pidada.

Lahkunud hinged. Kahtlemata austame ja igatseme oma lahkunud lähedasi. Kui plaanid välja kolida ning kodu müüki panna, siis tee siiski kindlaks, et oled ostjate saabumise ajaks sealt ära koristanud urni vanaema tuhaga ning surnud kassi hauaplaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles