Snäkipakist ilmusid ahvi hambad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ajalehe Verdens Gang internetiväljaandest. Pildil pähklikotist leitud hammastega lõualuutükk.
Fragment ajalehe Verdens Gang internetiväljaandest. Pildil pähklikotist leitud hammastega lõualuutükk. Foto: Tarbija24

Paar nädalat tagasi leidis Norras Lofotenis pähkleid krõbistama asunud poiss snäkkide seast tüki kellegi lõualuust. Luu ja selle küljes olevad hambad meenutasid inimese omi ning politsei tegi nende päritolu määramiseks põhjaliku analüüsi.

«Suhtusime juhtumisse tõsiselt ja saatsime need kohtumeditsiiniliseks uuringuks Oslosse,» rääkis kohalik politseiülem Asbjørn Sjølie ajalehele Verdens Gang.

Esialgu arvasid ka eksperdid, et tegemist on inimese ning täpsemalt lapse piimahammastega, täiskasvanu hammaste jaoks olid need liiga väikesed. Röntgeni abil tehti aga kindlaks, et hambad kuulusid siiski täiskasvanud indiviidile ning arvatavasti ahvile.

Snäkkide tootja oli Norra firma Kims, mis kuulub samasse kontserni kui meie magusatootja Kalev ehk siis Orkla Grupile.

Kimsi tegevdirektor Ann-Beth Freuchen selgitas, et nende tootmises on väga ranged toiduohutusreeglid ja kõige kaasaegsemad seadmed, mis peaksid sarnased vead välistama. «Kahjuks näitab see juhtum, et garantiid anda ei saa,» sõnas ta.

Kims soovib lõualuutükki nüüd ka enda valdusesse, et seda ise analüüsida.

Freuchen lisas veel, et ilmselt jätab politsei juhtumi nüüd sinnapaika, kuid nende firma jaoks on tegemist vastuvõetamatu kvaliteediveaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles