Päästeamet: elektri kokkuhoid võib lõpuks kalliks maksma minna (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kuigi elektripakettide pakkujad soovitavad kulude optimeerimiseks panna kodumasinad tööle öösiti, mil elekter on odavam, võivad just magamisajal seetõttu juhtuda kõige traagilisemad õnnetused.

«Odavus võib kalliks maksma minna,» hoiatas päästeameti Põhja päästekeskuse juht Priit Laos «Terevisioonis», vahendab ERR. «Mõistlik on teha neid toiminguid järelevalve all - et inimesed oleksid ise juures, kui nende pesumasinad või nõudepesumasinad töötavad, samuti muud rohkem energiat tarbivad kodumasinad.»

Nii näiteks juhtus tänavu aprillis Põlvamaal Tilsis traagiline õnnetus, kui 32-aastane naine pani enne magamaminekut nõudepesumasina ööseks tööle. Öösel töötav masin aga süttis ning kodus maganud naine põles sisse - päästa ei õnnestunud teda ega ka elumaja, mis põles maani maha.

Priit Laos selgitas, et kodus tuleks kindlaks teha, kas elektrisüsteemidel on olemas rikkevoolu kaitsmed - pingeseadmed, mis hoiavad ühtlast pinget. Sageli polegi tulekahju põhjus mitte kodumasinas endas, vaid näiteks alajaamas toimunud pikselöögi tagajärjel toimunud pinge kõikumine.

Loe lähemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles