Lugeja küsib: kui tihti poed ostulinte, toidukorve ja kärusid puhastavad?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugejale tekitas meelehärmi kilekottidest loobumise plaan, sest toidukorvid ei pruugi alati nii puhtad olla, et sinna puu-või juurvilju panna.
Lugejale tekitas meelehärmi kilekottidest loobumise plaan, sest toidukorvid ei pruugi alati nii puhtad olla, et sinna puu-või juurvilju panna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Surve kilekottide mittekasutamisele on kõigile arusaadav, kuid on kokkuleppeid, mis peaksid siis ka kehtima, et inimesed ei peaks kilekotte nii palju kasutama. Kas on kehtestatud, kui tihti poed peavad puhastama toidukorve ja kärusid ning kassalinte? Need on enamasti mustad ja sinna ilma kilekotita söögiasja panna eriti ei tahaks,» kirjutas lugeja.

Vastab Rimi pressiesindaja Katrin Bats:

«Tõepoolest, nii ostukorvide aga ka kassalintide puhastus toimub kauplustes regulaarselt. Peamiselt puhastatakse neid vastavalt vajadusele. Just nii, nagu inimesed ka oma kodudes kraamivad, kui selleks vajadust näevad. Ostukärude pesu on meil igakuiselt paika pandud. Niisamuti tehakse kassasüsteemidele, sealhulgas kassalintidele regulaarselt kontrolli. Vajadusel vahetatakse ka vigased ja liigselt määrdunud välja. Arvan, et ostukorvide ja kassalintide nimetamine «enamasti mustadeks» on pisut liialdatud. Küll võivad need olla mõnes poes ehk pisut kulunud, aga nende sagedasem väljavahetamine ei oleks lihtsalt mõistlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles