6 raskesti omandatavat hommikurituaali, mis tasuvad end ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

2009. aasta Leipzigi Ülikooli uuring leidis, et hommikuinimesed on produktiivsemad kui ööloomad.  Kuid tähtis pole vaid see, et ärkad varem kui teised, vaid see, et saad olulised asjad valmis varem kui teised. 

Tee plaan eelmisel õhtul

See pole hommikurituaal, kuid see aitab kaasa sellele, et hommikused tegemised saaks tõesti tehtud. Selleks, et päeva algus õnnestuks, tuleb plaan varem paika panna. Kirjuta endale üles, mida sa tegema pead, pane valmis, mida selga paned ja osta poest hommikusöögiks vajalik.

Kõlab küll lihtsalt, aga kui sa jõuad hilisõhtul koju, on kiusatus ilmselt suur jääda sohvale vedelema ja telerit vaatama ning jätta mõtlemine järgmiseks päevaks.

Ärka varakult

Aeg on kohaneda, õhtuinimesed.

Raamatu «Mida edukad inimesed teevad enne hommikusööki» autor Laura Vanderkam leidis, et 90 protsenti edukatest juhtidest, kes tema uuringus osalesid, ärkasid tööpäevadel enne kuut.

Jah, see võib halvasti kõlada, aga kui sa lähed õhtuti varem magama, on pikapeale kergem ka hommikuti üles ärgata.

Tee hommikul trenni

Hommikuti trenni jaoks varem ärgata võib kõlada nii mõnegi jaoks halvasti, aga sellegipoolest on see ilmselt parim aeg treenida. See äratab hommikul ilusti üles ja tõenäosus, et uuesti magama lähed, on väiksem.

Mõtle, et kui kõige hõivatumad inimesed leiavad aega end liigutada, siis leiad ka sina.

Keskendu tähtsatele ülesannetele

Hommikune vaikus on ideaalne aeg keskenduda segamatult tähtsatele ülesannetele. Lisaks tagab see selle, et tähtis projekt või ülesanne saab tähelepanu enne kui muud igapäevamured.  Vali endale välja ülesanne, mis on tähtsaim ja tegele sellega varavalges.

Naudi vaikust

Pöörase elu pideva kiirustamise juures on raske leida vaikset hetke. Ürita jätta igasse hommikusse mõni vaikne moment mediteerimiseks, palvetamiseks, oma mõtete seadmiseks või unistamiseks – mis iganes sulle kõige rohkem meeldib.

See vaikne moment võib su meeleolu terveks päevaks paremaks muuta.

Räägi või seksi oma partneriga

Õhtuti on tõenäolisem, et oled päeva tegemistest väsinud. Sellepärast paljud edukad inimesed jätavad oma partneriga jutustamise ja linade all hullamise hommikuks.

«Pealegi, mis annaks päevale parema energialaengu kui hommikune seks?» räägib Vanderkam. Pealegi teeb regulaarne seks sind targemaks ja põletab kaloreid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles