Urmas Tooming: soojust jääb ülegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Suurt midagi ei ole muutunud. Nõukaajal haljendas rohi suuremal osal Tallinna soojatorustike kohal ja praeguseks ei ole olukord eriti muutunud, kuigi Tallinna Küte väidab, et soojakaod vähenevad iga aastaga.


Tallinlasi teeb aga pahaseks see, et korteriühistud võtavad laenu ja küsivad Kredexilt abi, et oma elamuid soojustada, kuid samal ajal ei tee suur ja rikas firma Tallinna Küte suurt midagi soojakadude vähendamiseks.

Küttefirmat ka päris käed rüpes istumises süüdistada ei saa, sest midagi ikka tehakse ning raha kulub sellele miljoneid eurosid. Tallinna Küte haldab rohkem kui 400 kilomeetri ulatuses küttetorustikke ning ainult umbes veerand neist on nüüdisaegselt isoleeritud.

See tähendab, et tööpõld on lai ning ühekorraga kõike  korda teha ei jõuta. Inimene usub aga seda, mida oma silmaga näeb. Niikaua kui mööda linna looklevad talvel lumehangede vahel rohelised mururibad, küttearved aga samal ajal kasvavad, näidatakse ikka näpuga Tallinna Kütte peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles