Vaata täielikku portreed, mida Facebook arvab, et ta sinu kohta teab

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: THIERRY ROGE/REUTERS

Facebooki kasutades jätame me maha endast suure andmejälje nii vabatahtlikult, vajutades mõnel lehel nuppu «Like», kui ka tahtmatult, kui Facebook meie internetikasutust seirab.

Ent vähe on teada fakt, et iga Facebooki-kasutaja saab ise näha oma profiili, mis temast sellisel moel sotsiaalvõrgustikul tekkinud on, kirjutas Geenius.ee.

Sinu Facebooki meeldimiste profiil on siin. Sisuliselt näitab see teemasid, mida sotsiaalvõrgustik sinu jaoks olulisteks või huvitavaks peab ja mille alusel sulle reklaame näidatakse.

Facebook jälgib sinu käitumist Facebookis – alates sellest, et milliseid lehti sa laigid, lõpetades sellega, mida ja kui kaua sa reaalselt loed. Sinna sisse mahuvad nii laikimised, jagamised, kommenteerimised, kuid ka info nende seadmete kohta, millega sa Facebooki kasutad, sinu postitustes kasutatavad märksõnad ja isegi praegune asukoht.

Täispikka lugu saab lugeda Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles