Kuidas rohkem reisida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

Tihtipeale jäävad reisid ära või saavad kiiresti otsa rahanappuse tõttu. Kust hoida reisimise jaoks raha kokku ja kuidas muuta reise pikemaks?

Tee kodus kohv kaasa

Hommikul tööle rutates on mugav võtta kohv tee peale jäävast kioskist või tanklast. Samas võib kodus kohvi kaasa tegemine säästa aastas juba 520 eurot. Kui võtta kohvi kõrvale ka saiake, suurenevad kulud veelgi.

Ostlemine

Sa ei pea hakkama enda aknalauale kartulipõldu kavandama, piisab sellest, kui mõtled läbi, mida sul on vaja ja mida mitte. Mõtle läbi menüü ja osta kõik vajalik nimekirja alusel, mõtle, kas sul ikka on vaja seda uut käekotti või tehnikavidinat. 

Vähenda enda transpordikulutusi

Selle asemel, et autot rentida, uuri, kas saad liigelda ühistranspordiga või on keegi sinu sõpradest või tuttavatest minemas samal ajal samasse kohta.

Puhka nn punastel päevadel

Kuigi seadus on ette määranud 28 puhkusepäeva aastas, ei taha paljud ettevõtted anda puhkust rohkem kui 2 nädalat korraga. Plaani oma puhkus riiklikult vabadele päevadele ja pikenda seda mõne päeva võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles