Läti hakkab piirama õllemüüki (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õlletöösturid otsustasid aastate eest lõpetada väga kangete õllede tootmise.
Eesti õlletöösturid otsustasid aastate eest lõpetada väga kangete õllede tootmise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti asub muutma oma alkoholiseadust ja sinna kirjutatakse sisse säte, mis keelab kange õlle müümise kaheliitristes pudelites.

Läti seimis arutuse all olevas seaduseelnõus on kirjas, et õlut, kääritatud jooke ja muid alkohoolseid jooke ei tohiks müüa suuremates kui pooleliitristes plastpudelites, kui alkoholi sisaldus joogis on üle 7,5 protsendi, ja liitristes pudelites, kui alkoholi sisaldus on alla 7,5 protsendi, kirjutab Tv Net.

Muudatus ei puuduta alkoholi, mis on klaasist, metallist, keraamilisest või puidust taaras. Aga samuti, kui alkoholi müüakse selle valmistamiskohas. Seadusemuudatusega loodetakse piirata alkoholi tarbimist.

Eelnõu arutelul ütles seimi saadik Roman Haudinš, et plastpudeli odavama hinna tõttu on kahe ning 2,5-liitristes pudelites õlu ja siider soodsamad kui klaaspudelites või metallpurkides samasugused joogid. Kuna suured pudelid on odavad, siis ostavad sinna villitud kanget õlut ennekõike need, kes tarbivad alkoholi liiast, seda eriti maapiirkondades. Siidrit aga noored.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles