Neli peamist viga, mida teed poes kassajärjekorda valides (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassajärjekord.
Kassajärjekord. Foto: Peeter Langovits

Igaüks on tülpinult seisnud pikalt venivas kassajärjekorras, kuid õige järjekorragi valimiseks on teatud põhimõtted, mille vastu sageli eksitakse.

Sa eelistad kiirkassat. Ühe toote kassast läbi löömine võtab müüjal aega vaid sekundeid, iga kliendiga suhtlemine ja maksmine aga tunduvalt kauem. Need sekundid saavad määravaks ka kiirkassas. Kui sinu ees seisab neli inimest, kelle korvis on maksimaalselt 20 toodet, võtab igaühe tervitamine, teenindamine ja makse teostamine lõpuks ikka kauem aega kui ühe inimese teenindamine, kes ostab ligi sada toodet. Seega eelista pigem kassat, kus on vähem inimesi suuremate ostudega, mitte terve rida inimesi keskmises suurusjärgus ostukorviga.  

Sa valid kassasaba, mis jääb reas paremale poole. Poes paremal pool asuvates kassades on aga tavaliselt pikemad järjekorrad, sest suurem osa inimesi on paremakäelised ning valivad kassa selle järgi. Sageli teed ka poes tiiru peale ning lähened kassadele paremalt poolt, valides seega esimese ettejuhtuva. Kõnni parem kassarea alguse poole ning kiika sealseid järjekordi.

Sa valid meeskassapidaja. Kuna naised on kassapidajana ametis üldiselt sagedamini ja püsivad tööl pikemat aega, on nende käed enamasti kärmemad kui meeskassapidajal.

Sa võttad sappa vanurite järel. Nende käed ei liigu kaupa letile ladudes nii kiiresti kui enamikel noortel, lisaks võib veidi kauem aega võtta täpse rahasumma välja otsimine. Seepärast väldi kassajärjekordi, kus on mitmeid vanureid.

Allikas: Business Insider

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles