Soodusmüügilt ostetud teatripiletid olid pensionärile tavalisest kallimad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vanemuise teater.
Pildil Vanemuise teater. Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Vanemuise teater korraldab traditsiooniliselt kaks korda aastas piletisadu, kus müüakse kõikidele etendustele sooduspileteid. Nüüd selgus, et pensionäridel ja üliõpilastel ei tasu kampaania ajal pääsmeid ostma minna, sest neile võivad piletid tavalisest kallimaks osutuda.

Pensionär Merle rääkis Tarbija24`le, et ostis viimase kampaania ajal viiele erinevale etendusele kogu pere jaoks piletid. Osa pereliikmetest on pensionärid ja osa tudengid. «Need hinnad tundusid mulle kõrged ja ma küsisin üle, kas on pensionäri soodustus, kas on üliõpilase soodustus ja öeldi, et jaa, kõik on siin sees,» rääkis naine.

Pärast kampaania lõppu selgus, et Merlel oli tarvis veel ühte üliõpilase piletit. «Tuli välja, et ma olin valesti arvestanud ja läksin ostsin pärast piletisadu veel ühe pileti juurde kõikidele etendustele ja vot siis märkasin.» Mitme pileti pealt tuli hinnavahe mitusada krooni.

Merle arvas, et ilmselt läks piletisaju ajal alt veel teisigi pensionäre. «See moment, kui ma ostsin, oli nii palju vanureid seal ja need ju ostsid ka palju pileteid – igaühel oli pikk paberijupp peos,» rääkis ta.

Kuigi Merle kogemus osutab, et teatrikassast anti valeinfot, on Vanemuine siiski oma piletisaju teadetele teinud märke, kus seisab: «Piletisaju ajal ei kehti muud soodustused (pensionärid, õpilased)».

Samas ei selgu sellest, kas kampaaniasoodustus on suurem või väiksem kui tavasoodustused.

Vanemuise müügiassistent Žanna Pindma selgitas, et pensionäride ja õpilaste soodustused kehtivad neil kogu aasta jooksul, välja arvatud piletisaju päevadel. Nii ongi piletisadu mõeldud esmajoones inimestele, kes muul ajal teatripääsmete ostmisel mingit hinnaalandust ei saa.

Teisalt tõi ta välja, et pensionäridel ja tudengitel on kasulik piletisaju ajal pääsmeid soetada, kui nad tahavad etendustele saada head istekohta või vaadata kindlalt mõnd uuemat etendust. Saju ajal müüakse kevadeni välja paljud uuemad etendused ning pärast sadu ei pruugi kohti ja eriti häid kohti ollagi.

Teine võimalus oleks Pindma sõnul osta piletid enne sooduskampaaniat.

Merle arvates võiks teater aga selgelt välja öelda, et piletisaju ajal ei maksaks pensionäridel piletikassade juurde järjekorda tormata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles