Millal tuleks küte sisse lülitada?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten.
Korsten. Foto: Peeter Langovits

Tänapäeval otsustab iga maja iseseisvalt, millal küte sisse lülitada – kas avada küttekraanid majaelanike esimese palve peale või alles siis, kui rahulolematus majas ületab taluvuse piirid.

Danpower Eesti ASi müügi- ja kliendisuhete juht Maire Udras ütles, et üldiselt peetakse rusikareegliks seda, et renoveerimata majades tuleks kaugküte kindlasti sisse lülitada, kui ööpäevane keskmine välistemperatuur langeb alla kümne kraadi, kirjutas Lõunaeestlane. Uute majade korral tuleks lähtuda temperatuurist alla kaheksa kraadi. Ka see, kui temperatuur ei tõuse paaril järjestikusel ööl üle viie kraadi, on kindel märk sellest, et aeg on soojus tuppa lasta. Kui sellele lisanduvad veel pidevad vihmasajud, siis on viimane hetk tegutseda.

Kortermajade kütte sisselülitamise eest kannab hoolt ühistu esimees või majavanem. Otsuse tegemisel peaks ta lähtuma ilmastikutingimustest. Tema on valitud hoolitsema toasooja olemasolu kui ka kinnisvara korrashoiu eest. Amortiseerunud majades on temperatuuride jaotus väga erinev ja otsakorterites elavate inimeste appikarjeid ei saa jätta tähelepanuta. Nendele tuleks reageerida.

Täispikka lugu loe Lõunaeestlasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles