Loe, millise riigi passi on kõige kasulikum omada (2)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittide uurimus näitab, et kõige suurema liikumisvabaduse maailmas annab 2016. aastal Saksamaa pass. Selle omanik võib viisavabalt reisida vähemalt 177 riiki.
Brittide uurimus näitab, et kõige suurema liikumisvabaduse maailmas annab 2016. aastal Saksamaa pass. Selle omanik võib viisavabalt reisida vähemalt 177 riiki. Foto: qz.com

Pea kõigi Euroopa demokraatlike riikide kodanikud on harjunud, et nad võivad viisavabalt ringi sõita pea kogu maailmas. Kuid siiski on üks riik, mis teeb kõigile teistele silmad ette ja mille passi olevat kõige kasulikum omada.

Maailmas olemasolevatest isikut tõendavatest dokumentidest olevat kõige prestiižsem Saksa pass, kirjutas Saarte Hääl. Pingerea koostamisel oli peamine kriteerium, kui paljudesse riikidesse saab ühe või teise passi omanik sisse viisavabalt. Samas võeti arvesse ka viisa saamise lihtsust riiki sisenemisel.

Selgus, et Saksamaa Liitvabariigi passi omav isik võib ilma viisata sõita ühtekokku 177 riiki. Kohe Saksamaa kannul tuleb meie läänenaaber Rootsi – kolme kuningakrooniga passi omanik võib viisata siseneda 176 riiki. Soome, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania ja Suurbritannia kodanikud ei vaja viisat, et külastada 175 riiki. Nimetatud riikide pass on passide pingereas kolmandal positsioonil.

Vaata ka, millistest passidest on kasu kõige vähem, mitmendal kohal asub Eesti ning loe täispikka lugu Saarte Häälest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles