Linn ei taha kodanikule ranitsatoetust maksta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuressaare linnavalitsus ei taha end koos lapsega linna sisse kirjutanud naisele maksta 175 euro suurust ranitsatoetust, tuues põhjuseks nõuetele mittevastava taotluse.

Linnaametnikule helistades sai naine teada, et põhjus, miks tema toetuseavaldus nõuetele ei vastanud, oli tema sissekirjutamises Lääne-Saare valda, kirjutab Meie Maa.

«Lugesin kümneid kordi ranitsatoetuse maksmise määrust. Seal ei olnud kirjas muid nõudeid peale selle, et taotleja peab olema 1. jaanuari seisuga Kuressaare linna registrisse kantud ja ma ju olin seda. Kusagil ei ole kirjas, et pean olema taotluse esitamise hetkel linna registrisse kantud või alaline elanik,» ei taibanud lapse ema.

Naine kirjutas end seepeale koos lapsega uuesti linna sisse ja esitas ranitsatoetuse saamiseks uue avalduse, kuid ka see ei aidanud.

Tema viimase arupärimise peale selgus, et avaldus läheb erakorralisele läbivaatusele ja otsus toetuse maksmise kohta langetatakse 20. septembri paiku.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul on toetuse saamise eelduseks, et toetuse taotleja ja 1. klassi minev laps on Kuressaare kodanikud vähemalt alates käesoleva aasta algusest.

«Arvestades, et määruse teksti on tõlgendatud teisiti, vaatab linnavalitsus selle sõnastuse täpsustamiseks üle,» lubas Maripuu.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles