Ettevõtjate nõustamine tõi registrisse üle 1000 täiendava töötaja

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga töötaja tuleb registreerida.
Iga töötaja tuleb registreerida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksu- ja tolliamet tuletas suvel erinevatel väliüritustel tegustenud ettevõtjatele meelde ka tööjõu registreerimist.

Maksu- ja tolliamet võttis suve jooksul ühendust suurematel väliüritustel tegutsenud ettevõtjatega, et tuletada aegsasti meelde tööjõu registreerimise nõuet. Üle 1000 kirjaliku või suulise kontakti abil registreerisid ettevõtjad 1024 hooajalist töötajat.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendiku sõnul on nõustamiste eesmärk ennetada vajadust kohapealsete kontrollide järele ja tuletada juba enne kohustuse tekkimist töötaja registreerimist ettevõtjale meelde.  

«Meil oli väga hea koostöö ürituste korraldajatega, kes aitasid meil osalevatele ettevõtjatele infot edasi anda, kuid paljudel kordadel võtsime ka ise kontakti, et vajalik info oleks ettevõtjal olemas,» lisas Lemendik. Tema hinnangul reageeris enamik kõne saanutest positiivselt ja leidus neidki, kes ei olnud töötamise registreerimisega varasemalt kokku puutunud.

Kokku suhtlesid maksu- ja tolliameti töötajad üheteistkümne ürituse korraldaja ja ettevõtjatega, nendeks olid Jäneda talupäevad, Pärnu hansapäevad, Weekend festival, Hauka laat, Viljandi Folk, Viru Folk, Kuressaare merepäevad, Pärnu Maitsete Uulits, Haapsalu Maitsete Uulits, Õllesummer ja üritus «We love the 90`s». Korraldajate hea koostöö tõttu MTA kohapealseid kontrolle tegema ei pidanud.

Lemendiku sõnul jätkab maksu- ja tolliamet ka edaspidi koostööd ürituse korraldajatega ja teeb sarnaseid eelteavitusi ka tulevikus, et kõik töötajad töötamise registrisse jõuaksid. Registreerida tuleb ka ajutised hooajatöölised ja seda saab tööandja kiirelt ja mugavalt teha ka sõnumiga, inimese töötamise saab seejärel kinnitada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles