Tudengitele: kümme ideed soodsaks meelelahutuseks

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panter Media/Scanpix

Kõrgkoolis õppimine seab sageli piirangud töötamisele, mis omakorda tekitab pingeid igakuises eelarves. Seetõttu tuleb leida võimalusi, kuidas säästliku majandamise kõrvalt kultuuri nautida, sporti teha ja lihtsalt meelt lahutada.

Tuuli Elstrok toob SEB igapäevaste rahaasjade blogis mõned näited, kuidas soodsalt meelt lahutada.

1. Üliõpilaspilet ISIC. ISIC pakub tuhandeid soodustusi eri valdkondades üle maailma. Enamasti jäävad soodustused 10–15 protsendi juurde, ent on ka soodsamaid pakkumisi.

2. Ülikooli kultuuri- ja spordiüritused. Koorid, orkestrid, tudengiteater ja -bänd, korporatsioonid, väitlus-, foto- ja kinoklubid jne. TLÜ karjäärinõustaja Kaisa Linnamägi soovitab tudengielust aktiivselt osa võtta, sest see suurendab tunduvalt suhtlusvõrgustikku. Lisaks tasub osaleda üliõpilaskonna projektides, mis annavad hea meeskonna- ja töökogemuse, teisalt võimaldavad uusi tutvusi.

TTÜ karjäärikeskuse juht Heiki Beres lisab, et ülikoolis õppides võiks kaaluda spordiklubi liikmekaardi peatamist, sest iga ülikooli juures on soodsamad sportimisvõimalused, näiteks korv- ja võrkpallitiimid, jalgrattamatkaklubid jm.

3. Osalemine noorteorganisatsioonide (AIESEC, JCI jt) või vabatahtlike töös. Ka seal korraldatakse meelelahutusüritusi, kus panus on taskukohane ja teemad huvitavad. Samuti tehke tutvust oma eriala liitude tegemistega ning osalege tudengipäevadel Tallinnas ja Tartus.

4. Tasuta muuseumipäevad ja kontserdid. Paljudel muuseumidel on tasuta külastuspäevad ning festivalid pakuvad linnaruumis tasuta kontserte. Samuti müüakse etendustele ja kontsertidele vahel peaproovide pileteid, mis on tavahinnast tunduvalt madalamad.

5. Grupisoodustused. Paljud turismiatraktsioonid, toitlustuskohad ja meelelahutusasutused pakuvad suuremale seltskonnale grupisoodustusi. Sel juhul tuleb oma külastus aga ette broneerida.

6. Lõunapakkumised ja happy hour. Enamik söögiasutusi pakub taskukohaseid lõunapakkumisi, pubid happy hour’eid ning päevasel ajal kinno minnes on piletid sageli odavamad.

7. Kodukohvikud. Heaks alternatiiviks väljas söömisele on sõpradega kordamööda üksteise võõrustamine. Reegliks võiks olla kindel panus igaühelt, plussiks on koosveedetud aeg sõpradega ja ehk isegi uued toiduvalmistamisoskused.

8. Iluteenused õppuritelt. Nii juuksuri- kui masssööriõpilased ja teisedki iluteenuste õppijad teevad oma praktika sageli juuksuri- ja massaažikoolides, kus hinnad on tavasalongidest soodsamad.  

9. Kosutav puhkus looduses. RMK hoolitseb Eestis märgistatud metsaradade ning tasuta telkimisplatside ja ööbimisonnide eest, seega võite sõpradega hoopis metsa telkima ja matkama minna.

10. Pikalt ette planeerimine. Suurele festivalile või reisile minnes tasub seda ette planeerida ja kulud pikema perioodi peale jagada. Varakult ette ostes on lennu- ja festivalipiletid ning majutus soodsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles