AirBalticu reisilennuk pöördus tagasi Riia lennujaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja foto.
Lugeja foto. Foto: Riia lennujaam

Laupäeva hommikul pöördus Riiast Zürichisse lendama pidanud Läti lennufirma airBaltic lennuk rikke tõttu tagasi Riia lennujaama. Ükski inimene intsidendis kannatada ei saanud.

Läti lennukompanii airBaltic reisilennuk Bombardier Q400 NextGen, mis startis laupäeva hommikul Riiast Zürichisse, oli sunnitud tagasi pöörduma ja hädamaandumise tegema, mistõttu oli Riia lennuvälja stardi- ja maandumisrada suletud, ütles airBalticu kõneisik Janis Vanags.

Riia rahvusvaheline lennujaam taasalustas tööd kell 15.55, teatas lennujaama kõneisik Elina Prikule.

Esimene lennuk maandus Riias kell 16.38, see oli lend Kiievist. Samuti saabusid lennud Londonist, Rhodoselt, Oslost ja Amsterdamist. Ükski lennuk ei olnud kella 17.30 paiku veel startinud.

Probleemid lennuki esiteliku avanemisega

Esialgsetel andmetel oli probleeme lennuki esiteliku avanemisega ning meeskond pidas vajalikuks tagasi Riia lennujaama pöörduda.

​«Esialgse info kohaselt avastati peatselt pärast lennuki õhkutõusmist probleem esitelikuga ning airBalticu meeskond langetas otsuse Riia lennuväljale naasta, ... tehes kõrgendatud ohutusmeetmete režiimis maandumise,» ütles Vanags.

Lennuki pardal oli teadaolevalt 63 reisijat – nende seas kaks last ja üks imik ning neli meeskonnaliiget. 

AirBaltic hakkab uurima Riias hädamaandumise teinud lennuki juhtumit

AirBaltic hakkab hädamaandumise teinud lennuki juhtumit uurima. Lennufirma vabandab kõigi reisijate ees, kellele ebamugavusi põhjustati.

Lennufirma avaldab pärast laupäevase sündmuse uurimist ka täpsemat infot juhtunu kohta.

Intsidendi tõttu olid mitmed lennud juhitud teistele lennuväljadele, edasi lükatud või tühistatud. Reisijatel soovitati jälgida lennuinfot Riia lennujaama veebiküljel või võtta ühendust oma lennukompaniiga.

Follow the flight schedule on the website of the Airport: https://t.co/p2Ovh4UW3N, call 1817 or contact the respective airline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles