Vaata, kui priskeks kasvavad kohalikud arbuusid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Mõttus ja tema kasvatatud arbuus
Helgi Mõttus ja tema kasvatatud arbuus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Matsalu lahe lõunakaldal Metskülas Poka talus kasvavad arbuusid. Pisemad arbuusid on boolingukuulide suurused, pirakamad korraliku kooligloobuse mõõtu.

Arbuusikasvatus on Eestis uuem asi. «Ei mäleta, et vene ajal oleks arbuuse kasvatatud. Polnud seemetki saada,» meenutas Poka talu perenaine Lehte Jõearu möödunud aegu. Poka talus on arbuuse kasvatatud viis aastat, kirjutas Lääne Elu.

«Poes nägime arbuusiseemneid müügil,» rääkis perenaine Lehte, kuidas Poka talu arbuusikasvatus alguse sai. Praegu on arbuusiväljal viit sorti kerasid. «Paar sorti praagime ilmselt välja,» nentis perenaine.

Selgus, et üks kollase viljalihaga sort ei maitse pererahvale kohe üldse mitte. «Selline arbuusi ja meloni vahepealne asi,» rehmas peremees Arvo käega. Poka arbuusipõllult järgmisel suvel seda sorti enam ilmselt ei leia. «Sugar Baby ja Rosario on magusad,» tutvustas perenaine oma kasvandikke. «Bingo on paksu koorega, kuid maitsel pole väga viga. Crimson Sweet on kah päris mõnus.»

Vaata pilte ja loe Eesti arbuusidest pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles