Loe, milleks kasutavad noored väikelaenu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tanel Pihelgas

SEB uuringust selgus, et 18-25-aastased kasutavad väikelaenu auto ostuks ja ravikulude katteks, aga ka mööbli ja muu kodusisustuse ostuks.

«Kodu sisustamine ja auto ostmine on iseseisvat elu alustavale noorele kindlasti üks esimesi kulukamaid väljaminekuid. Lisaks vajavad noored väikefinantseerimist ravikulude katmiseks,» ütles SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Ainar Leppänen.

Ligi kaks kolmandikku noortest kasutab internetis ostlemiseks krediitkaarti, enam kui pooled maksavad sellega ka välismaal reisides ja hotelli või lennupileteid broneerides.

«Enne suuremate tarbimiskulutuste tegemist tuleks väljamineku suurus ja selle kasutamise eesmärgid hästi läbi mõelda. Panga ülesandeks on analüüsida, kas klient tuleb toime võetud kohustuse ja sellega kaasnevate lisatasude tagasimaksmisega ning anda nõu parima võimaliku lahenduse leidmiseks,» lisas Leppänen.

Iga neljas uuringus osalenu eelistab lisarahastust taotleda pangast, kus igapäevaselt arveldatakse. Valiku tegemisel on olulised nii soodne intress kui ka laenuandja usaldusväärsus ning paindlikkus lepingu muutmisel või lõpetamisel.

Kasutatud andmed tuginevad 2016. aastal tehtud SEB uuringule, milles kokku osales 681 noort vanuses 18-25 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles