Uus äpp raputab iganenud kindlustusturgu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Eestlaste startup INZMO lõi koostöös Gjensidige kindlustusega rakenduse, mis võimaldab mobiiliäpis sõlmida kindlustuse kiiresti ja vähese vaevaga.

«Täna toimub paljudes arenenud riikides kindlustuse soetamine endiselt kindlustusmaakleri vahendusel kas kontoris kohapeal, telefoni või faksi teel,» selgitas  INZMO tegevjuht Meeri Klausen kindlustusturu olukorda Euroopas.

Ta nentis, et ainuüksi hinnapäringu saamine oma vara kindlustamiseks võtab sageli aega mitu päeva, kuni lõpuks 1-2 nädala pärast kindlustuspoliisi sõlmimiseni jõutakse.

«Meie sihtrühm, kelleks on millenniumipõlvkond, kontrollib oma nutitelefoni keskmiselt üle 150 korra päevas ning 72 protsenti neist eelistab sooritada oste mobiilikeskkonnas, mistõttu on ka kindlustusettevõtetel viimane aeg pakkuda sarnaselt pangandusele kindlustust mobiilirakenduste kaudu,» rääkis Klausen.

Ta märkis, et seetõttu otsustasid nad välja töötada kindlustuslahenduse, mis võimaldaks erinevaid personaalseid kindlustusi soetada nutitelefonis mõne klikiga. Sealhulgas auto, mootorratta, jalgratta, elektroonika või järgmise reisi kindlustust.

Samuti on võimalik äpis esitada ka infot kahjujuhtumite toimumise kohta. Lisaks poliiside kiirele soetamise võimalusele soovib INZMO muuta kindlustuse tulevikus ka soodsamaks.

Klauseni sõnul kulub 45 protsenti poliiside maksumusest müügi, administreerimise ning kindlustuspettustega seonduvate kulude katmiseks, kuid seda saaks vähendada muutes kindlustusprotsessi efektiivsemaks ja vähendades pettuste riski.

Gjensidige Eesti filiaali juhataja Raul Järve lisas, et kuna nende sooviks on teha klientide jaoks kindlustamine võimalikult lihtsaks, oli väga lihtne koostööd teha ning arendada midagi põnevat ja kaasaegset konservatiivsele kindlustusturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles