Šveitsi supermarketid tasuta kilekotte enam ei jaga

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsis tuleb nüüd ka väikeste kilekottide eest tasuda.
Šveitsis tuleb nüüd ka väikeste kilekottide eest tasuda. Foto: AFP / Scanpix

Kaks suurimat Šveitsi supermarketit hakkavad samuti väikeste õhukeste kilekottide eest tasu nõudma.

Šveitsi parlament keelustas supermarketitel tasuta kilekottide jagamise. Kilekotid tuleb kas ära korjata või müügile panna, kirjutab Local.

Supermarketitel on valik kilekotte enam üldse mitte tasuta jagada või nende eest raha küsida. Kaks suurimat Šveitsi poeketti Coop ja Midros otsustasid, et hakkavad küsima poeklientidelt raha. Sedasi loodavad nad vähendada kilekottide kasutamist kuni 80 protsenti.

Coopi pressiesindaja sõnul on nad oma külastajate seas läbi viinud uuringu, millest selgus, et neli klienti viiest jätaksid õhukese kilekoti võtmata, kui peaksid selle eest maksma.

Alates 2013. aastast on Midrosi supermarket küsinud raha suurte kilekottide eest, kuid mitte väikeste õhemate kilekottide eest. Supermarketi esindaja sõnul harjusid kliendid muudatustega kiiresti. «Migros on suutnud sel viisil vähendada kilekottide kasutamist,» märkis ta.

Mõlema poeki etesindajad lubasid, et kilekoti müügist teenitav tulu läheb keskkonnakaitseprojektide rahastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles