Puidutootjad heidavad kivi töötukassa kapsaaeda (3)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puituksi ja -aknaid valmistav OÜ Orthez tehas Jõgeva lähedal Võduveres.
Puituksi ja -aknaid valmistav OÜ Orthez tehas Jõgeva lähedal Võduveres. Foto: Sille Annuk

Töötukassa pakub huvilistele üle 2500 koolituse. Mööbli- ja puidutootmise vallas on koolitusi ainult kaks. «Kui vaatan, kui palju on koolitusi kirjas, on see hämmastav,» rääkis ukse- ja aknavalmistaja OÜ Orthez tootmisjuht Allar Lohk. Samas on Eesti puidutööstused hoogsalt laienenud ja vajaksid uusi töötajaid.

Kui 2014. aastal oli Eesti puidutööstuses tööl 15 000 inimest, siis 2015. aastal oli hõivatuid juba 19 000. Ja kuigi puidutööstuses on hõivatud ainult kolm protsenti tööjõust, andis see valdkond eelmisel aastal 13 protsenti ekspordist.

Orthez valmistab uksi ja aknaid freesprussmajadele, väljaõppinud töömehi ja -naisi napib nii neil kui teistel ettevõtetel. «See ei ole ainult puiduvaldkond, töötlevale tööstusele ei ole üleüldse pakkumisi. Võib-olla see ei huvita inimesi. Mina ei pea õigeks, et töötukassa koolitab riigi rahadega inimesi savi voolima ja feng shui’ga tegelema. Mis sellest lõpuks villa on?» küsis Lohk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles