Tippkokk pahandab: üks rahvusköök on maailmas väga alahinnatud

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kokk Anthony Bourdain on tuntud värvikate väljaütlemiste poolest ning seekord märkis ta, et Mehhiko köök on tema arvates kõige alahinnatum maailmas.

Ameerika tippkokk Anthony Bourdain avaldas Redditi foorumikeskkonnas arvamust, et laialt levinud Mehhiko köök on tema arvates üsna madala maine ja hinnatasemega, kuid selle hea kvaliteet ja omapärased maitsed oleks tunduvalt rohkem väärt, vahendab Business Insider.

«Tahaksin, et inimesed maksaksid rohkem tippkvaliteediga Mehhiko toidu eest, kuna sellel on tohutu potentsiaal, kuid maailma köökide hulgas on see väga alahinnatud,» sõnas ta.

Kokk lisas, et on väga põnevil Mehhiko köögi võimaluste osas, kuna näiteks nende kastmeid pole sugugi kerge ise valmistada.  Tema arvates peaks nende kohta rohkem õppima ja toidu keerukust, kuid samas kvaliteetseid maitseid hindama.

«On lihtsalt rassistlik arvata, et Mehhiko või India toit peaks olema soodne – see ei ole õige,» kommenteeris ta.

Mehhiko köögil on oluline roll USA jaemüügis ja kultuuriruumis ning söögikohad on seal üsna levinud. Ka Eesti tarbijale pole köögi kaalukad osad, näiteks tortilja, salsa, quesadilla, burrito ja guacamole võõrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles