Tugev tuul katkestas parvlaevaliikluse Kuivastu-Virtsu liinil

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Arvet Mägi

Riiklik ilmateenistus andis eile kogu Eestile tugeva tuule tõttu esimese astme hoiatuse. Tugevate tuulepuhangute tõttu on Eestis elektrita üle 1800 majapidamise ja alates kella 13-st katkes laevaliiklus Kuivastu-Virtsu liinil.

Täna päeval puhub edela- ja läänetuul 9-14, puhanguti 18, saartel ja rannikul 20-25 m/s, õhtul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 14 kuni 16 kraadi.

Kella 13.40 seisuga oli Elektrilevi kodulehe andmetel tugeva tuule tõttu elektriühenduseta 4092 majapidamist. Kella 17.20 ajal on ühenduseta veel 1840 majapidamist ning kõige rohkem katkestusi on Tartumaal (614), Viljandimaal (459) ja Pärnumaal (287).

Vaata Elektrilevi katkestuste kaarti siit

Tuul katkestas laevaliikluse

Väinamerel pöördus tuul läände ja puhub kuni 25 m/s. Laevaliiklus Kuivastu-Virtsu liinil on sel põhjusel kella 13-st katkenud. 

Väinamere Liinid annab teada, et PL Hiiumaa on dokihoolduses Tallinnas. Parvlaevad Ionas ja Harilaid liiklesid seni vabagraafikul, kuid on oluliselt tuuletundlikumad alused kui Hiiumaa.

Liiklus on katkenud ka Triigi-Sõru liinil ja Ruhnu saarega ühendusel.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel sadamatesse enne mitte sõitma hakata, kui laevaliiklus on taastunud. Operatiivinfot saab veebilehelt www.tuulelaevad.ee.

Ilmateenistuse kaart seisuga kell 12.44. Kollane tähistab esimese taseme hoiatust, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja tasub jälgida edasist ilmaprognoosi.
Ilmateenistuse kaart seisuga kell 12.44. Kollane tähistab esimese taseme hoiatust, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja tasub jälgida edasist ilmaprognoosi. Foto: ilmateenistus

Esimese korraliku sügistormi toonud madalrõhuala eemaldub laupäevaks Nordkapi lähistele ja edelatuul vähehaaval taltub, kuigi päeval ulatuvad tuuleiilid Soome lahe rannikul veel 20 m/s. Hommikul Lõuna-Eestist algav sadu levib üle maa. Tihedam ongi sadu Lõuna-Eestis. Pealelõunaks sajuhood lakkavad ja taevas selgineb. Ka tuul peaks praeguse prognoosi kohaselt õhtuks vaibuma. Sooja tuleb päevasel ajal 13-15 kraadi.

Pühapäeval enam põhjapoolne madalrõhkkond meie ilma ei mõjuta, kuid Läänemere lõunaossa jõuab Taanist uus madalrõhuala, mis pole küll väga aktiivne, kuid saadab siiski oma põhjaserva vihmapilved Eestisse. Päevamaksimum tõuseb pühapäeval veel üle kümne kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles